Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

De hedendaagse OSMTH is momenteel wereldwijd de grootste en best georganiseerde tempeliersorganisatie. Zij is een apolitieke, not-for-profit organisatie welke geregistreerd is in Geneve, Zwitserland, onder federaal registratienummer CH-660.197299-4.


Iedere groot priorij is nationalistisch, en is dus verplicht bij te dragen tot de goede status van zijn land. Onze Orde heeft zich toegelegd op het behoud van vrijheid van bewustzijn en religie voor iedereen en aan het efficiënt leveren van goede werken. Maar de primaire missie voor de moderne tempeliers is liefdadigheid. De Orde vervult deze door caritatieve werking (zowel lokaal als in het Heilige land ), leert mensen om ook zichzelf te helpen, en brengt zo hoop.


De geneugten van Geloof, Hoop en Liefdadigheid zijn de gidsende lichten van Soevereine en Militaire Orde van de Tempel van Jerusalem, wiens leden willen DIENEN, net zoals de originele ridders gediend hebben. Het Credo van de Orde, "Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam" uit Psalm 115 vers 1 - "Niet ons Heer, niet ons, Maar in uw namen de glorie. "


Vandaag is de Orde een seculair-militaire ridder Orde – een ridderschap welk bedoeld is voor toegewijde Christelijke militaire en mannen ( Ridders) en vrouwen ( Dames ), die reeds gedemonstreerd hebben dat zij hoge ethische waarden en morele principes bezitten en de wens hebben deze uit te dragen in de tradities van de Tempel.

 

Het woord, niet het zwaard, is het wapen van de moderne Tempeliers. Wij gebruiken het om vrede te dienen, om onderdrukten te helpen, om broeders en zusters bij te staan, om onderwijs te promoten en die waarden uit te dragen die het beste passen bij de Christen, humanistische en ridderlijke tradities. Maar natuurlijk, acties moeten volgen uit wijze woorden…