Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

St. Louis Clinic & University, Bamenda, Kameroen, Afrika

 

18 jaar geleden, met groot gevaar voor zichzelf en een persoonlijk risico, vocht hij tegen de tirannieke overheid en diens corruptie door een zaak van “ dood door foltering” in de openbaarheid te gooien. De gevolgen waren zwaar, waardoor Dr Ngwanyam zijn leven zou leiden als virtuele vluchteling in zijn eigen land. Verscheidene jaren later wanneer de vervolging eindelijk stopte , was het voor hem onmogelijk, ondanks dat hij een voormalige hoofdchirurg is, om een positie te krijgen in eender welk door de regering gefinancierd hospitaal.

 

Niet vreemd aan tegenspoed, of verlegen voor een uitdaging , begon hij een eigen praktijk, welke gelegen was in een kleine gehuurde garage. Daar de meeste van zijn patiënten geen geld hadden om een consult te betalen, deed Dr Ngwanyam raadplegingen als ruilmiddel of voor een tegenprestatie. Deze manier van werken was het zaad dat zou uitgroeien tot  de stichting van de St. Louis Clinic - een klein algemeen verzorgingsziekenhuis met ambulante dienst - en zijn " mensgerichte " filosofie.

 

Onder de bekwame leiding van Dr Ngwanyam , breide de onderneming uiten werd de St. Louis Group, waarin alle aspecten van de algemene gezondheidszorg , later diversificatie in formeel hoger onderwijs met de oprichting van het  St. Louis Hoger Instituut voor Volksgezondheid ( Verpleegsterschool, waaronder de enige paramedische opleiding faciliteit in de hele regio ) , en meer recent het St. Louis Universiteit Instituut voor gezondheid en Biomedische Wetenschappen .Chev . Ngwanyam is altijd gemeenschapsgericht geweest, in het ontwikkelen van middelen voor anderen om zichzelf te leren helpen . Dit door een reeks van zelf- geïnitieerde gemeenschap ontwikkelende programma’s zoals: goedkope huisvesting , beroepsopleiding , werkgelegenheidsprogramma's , en de uitvoering van kleine infrastructuren ( irrigatie, drainage , zonne-energie enz. ) .

 

Vanuit een persoonlijke en professionele perspectief , heb ik nog nooit zo'n proactieve , creatieve kracht van de energie , noch verstand gezien. Chev . Nick Ngwanyam ziet kansen waar anderen obstakels zien.

 

Hij is een arts , academische , zakenman, project manager, lobbyist , leider van de gemeenschap en humanitaire . Het meest vooral , Nick Ngwanyam is een mooi voorbeeld van een moderne Tempelier